Daca eu o iubesc si ea ma iubeste, atunci cum de iubirea nu este de ajuns?

Episodul 3: Eu sunt ok, sa se schimbe el/ea!

Nu te contrazic.

Numai ca si celalalt gandeste la fel!

Si atunci ne uitam la doi parteneri care doresc sa se schimbe ceva in viata lor, in relatia lor dar nici unul nu face nimic. De fapt fiecare face ceva…ASTEAPTA… ca celalat sa faca ceva. Avem doua persoane care asteapta…. doar atat.

Numai ca schimbarea nu vine ca trenul in gara, adica noi doar sa asteptam trenul schimbarii pe peron si el vine, noi ne urcam si gata viata noastra este mai frumoasa! Si celalalt s-a schimbat!
Nu vorbesc din carti. Am asteptat si eu…Nu s-a schimbat nimic desi am fost perseverenta in asteptarea mea. Dar cine stie poate daca mai asteptam…

Nu este confortabil sa te gandesti ca poate si tu personal contribui cu ceva la mentinerea situatiei care iti creaza disconfort si te nemultumeste. Gandeste-te insa ce resurse si solutii pot gasi cei care doar asteapta ca celalalt sa se schimbe dar nimeni nu face nimic. Practic 0 resurse si 0 solutii! Imi vine sa pun si un minus in fata, minus 0 resurse si solutii.

Si chiar daca partenerul doreste sa schimbe ceva la el ca relatia dintre voi sa fie asa cum va doriti, cum crezi ca se simte el cand tu doar stai si te uiti la el acuzator pentru ca el este singurul care trebuie sa faca ceva? Crezi ca va fi mai motivat sa gaseasca resurse sau solutii ? Sau mai degraba la atacul tau el se va apara atacandu-te la randul sau si spunand ca este vina ta si ca daca tu ai face…ceva…lucrurile s-ar schimba…
Sigur ai putea sa imi spui ca nu iti pasa, ca nu este problema ta si este ok asa. Doar ca spuneai ca iti pasa de relatia ta si ca iti iubesti partenerul si ca vrei sa fii fericit/fericita. Daca nu mai poti spune asta atunci intr-adevar nu mai este problema ta.

Dar sunt curioasa, de ce mai esti in relatia asta? Si te astepti sa fii fericit sau fericita? Doar astepti? Ok, este alegerea ta!
Nu imi vine in minte nici o poveste care sa ajute cuvintele mele sa iti atinga inima. Am doar o imagine in care cineva spune: daca eu o iubesc si ea ma iubeste cum de iubirea nu este de ajuns?
Si te intreb, cum ar putea fi de ajuns daca tu nu faci nimic ca sa o sustii? Fii tu primul care face ceva si vei vedea cum iubirea este de ajuns. Si persevereaza…daca vrei ca iubirea ta sa fie in timp.

Si ca vorbele sa nu ramana doar vorbe, reflecteaza la intrebarile de mai sus, gandeste-te cum va fi pentru tine pe termen lung si fa o alegere! Alege sa sustii iubirea. Doar daca iti doresti.
Suna-ma oricand iti doresti sa sustii iubirea pentru partenerul tau si simti ca nu stii cum sa incepi. Putem face impreuna primul pas.

Georgeta (care alege sa faca ceva nu doar sa astepte)

Georgeta Iorga (078 777 2757)
Psihoterapeut/coach- Clinica Oana Nicolau (021 411 5356)

Foto: © Artistashmita | Dreamstime.com