Daca eu o iubesc si ea ma iubeste, atunci cum de iubirea nu este de ajuns?

Episodul 4: parteneri sau inamici?

Am revenit dupa o scurta vacanta cu un nou episod din seria despre iubire.

Am privit multe cupluri in ultima perioada, cupluri care se aflau intr-o situatie de criza a relatiei. Paradoxal, desi raspunsul la intrebarea iti iubesti sotul/sotia este afirmativ in majoritatea cazurilor, partenerii se poarta ca si cand ar fi cei mai mari inamici.

Am inceput cu partea mai dificila, criza sau situatia in care suntem blocati si pare ca orice am face obtinem acelasi rezultat nesatisfacator: tensiune, cearta, furie, frustrare, tristete.
In aceasta situatie mai mult decat in oricare alta va intreb: sunteti parteneri sau inamici?

Daca inca iti mai iubesti partenerul acum este momentul sa o arati, daca simti ca nu mai poti acum este momentul sa fii rabdator si bland atat cu tine cat si cu celalalt. Simti ca ai facut tot ce ai putut? Mai fa inca un pas…si pe al doilea…

Si cand simti ca nu mai poti, aminteste-ti ca iti iubesti partenerul, gandeste-te la el ca la cel mai bun prieten al tau si nu ca la un inamic, treci treci dincolo de durere si suparare, in spatiul in care mai dai o sansa iubirii sa se manifeste. De aici putem incepe sa reconstruim.

Asta nu inseamna ca uitam trecutul ci doar ca ne amintim ce este mai important pentru noi: iubirea pe care inca o mai simtim pentru celalalt si dorinta de a continua impreuna.

Vrei sa iti refaci relatia sau sa rezolvi o situatie de criza? Aminteste-ti ca el sau ea este partenerul tau si nu inamicul.

Si te intreb, cum ai putea fi fericit intr-o relatie in care te uiti la celalat ca la dusmanul tau? Cum ar putea fi iubirea de ajuns?

Suna-ma acum daca esti in impas si nu stii care este urmatorul pas! Uneori este mai usor sa facem impreuna urmatorii pasi.

Georgeta Iorga
078 777 27 57

Psihoterapeut/coach – Clinica Oana Nicolau (021 411 5356; 0733 303 333)