Obiectivele sunt vise inzestrate cu picioare-ele te duc acolo unde iti doresti

Cine nu s-a intrebat vreodata incotro merge si unde va ajunge, ce are de facut in continuare? Care sunt visele noastre si ce facem cu ele? Ce anume ne dorim si cum ajungem sa obtinem ceea ce ne dorim?

Imi place felul in care se leaga cele doua concepte: Vis si Obiectiv.

Visul imi da o perspectiva mai ampla si ma face sa ma gandesc la ceva ce imi doresc foarte mult, la ceva ce este foarte important pentru mine. Ma face sa ma gandesc la viitor, la o perspectiva pe termen lung. Cand visez sunt deasupra vietii mele si am o privire de ansamblu, gandesc grandios!

Obiectivul ma aduce cu picioarele pe pamant (daca eram cumva prea „visatoare”), ma ancoreaza in ce am de facut acum si aici dar si mai incolo, pentru a ajunge acolo unde imi doresc, pentru a transforma visul in realitate.

Vad visul si obiectivul ca doua parti complementare ale unui intreg: viata mea asa cum doresc sa fie.
De ce vorbesc despre vise? Pentru ca din aceasta perspectiva pot vedea ceea ce imi doresc cu adevarat eu. Ma pot conecta la valorile mele, la dorintele mele, la ceea ce conteaza cel mai mult pentru mine. Aici pot sa las deoparte toate obstacolele: teama, vinovatia, parerea celorlalti, neputinta, esecul si restul…. si pot vedea ce pot eu deveni cu adevarat sau cine imi doresc sa fiu cu adevarat.

Apoi, o data ce am visat, pot trece la pasul doi: cum transform visul in realitate? Simplu: definesc si urmaresc obiective specifice care ma duc acolo unde imi doresc.
Ai putea sa ma intrebi: bine, dar de ce nu treci direct la obiective pentru ca partea cu visele suna mai „lunatic”, mai ireal.

Sentimentul pe care il am este ca obiectivele ma arunca direct in realitate si in actiune. Si uneori pot actiona fara sa ma gandesc prea mult daca eu chiar imi doresc lucrul respectiv. Astfel este posibil sa fac ceva doar pentru ca „asa trebuie”, sau pentru ca „era timpul” si „toata lumea face asta”, dar fara sa ma intreb cu adevarat daca eu chiar vreau acel lucru.

Victor Frankl spunea foarte sugestiv ca te poti stradui o viata intreaga sa urci pe scara succesului si cand ai ajuns sus sa constati ca ai pus scara pe peretele gresit. Ce faci acum? Inghiti in sec si traiesti cu rezultatul ? Eu nu vreau asta pentru mine. Si nici pentru tine…

Tu stii unde vrei sa fii, care este realitatea dupa care tanjesti dar nu ai idee cum sa ajungi acolo?
Vino sa descoperim impreuna la ce visezi si cum iti poti atinge obiectivele in perioada 11-12 iunie 2016 , un weekend destinat Succesului personal.

Intra acum pe www.clinicaoananicolau.ro/succesul-personal-reusita-sau-esec/ si gasesti toate informatiile legate de workshopul „Succesul personal: reusita sau esec?”, workshop destinat definirii si atingerii obiectivelor.

Georgeta (care vrea ca tu sa iti atingi obiectivele) Iorga
Insotitorul tau in procesul de atingere al obiectivelor personale

Ma poti contacta la telefon 078 777 27 57 daca iti doresti sa lucram impreuna la indeplinirea obiectivelor tale.